Ondanks dat dit soms best wel intensief is, is dit een van mijn favoriete diensten.

19 maart 2024

Vandaag sta ik als coach op de leerunit. Dat wil zeggen dat ik twee studenten begeleid die samen vier patiënten verplegen. Op deze manier kunnen zij hun zelfstandigheid uitbreiden én hebben ze back-up van een CCU-verpleegkundige met ervaring. Ondanks dat dit soms best wel intensief is, zijn dit wel een van mijn favoriete diensten om te doen. Ik heb affiniteit met opleiden en dat komt goed uit in een groot opleidingscentrum.

Er liggen diverse patiënten op de leerunit. Er is een patiënt met een externe pacemaker, een patiënt met een groot infarct die al bijna naar huis mag en een patiënt met hartfalen en een AIRVO (soort intensievere zuurstoftherapie). Ook is er een patiënt met een instent trombose (een herhaaldelijk hartinfarct). Met die laatste patiënt gaat het niet zo goed. Ze heeft de afgelopen periode veel ingeleverd en dat merkt ze flink. Eigenlijk is ze het wel zat zo. Zowel wij (verpleegkundigen) als de artsen begrijpen dat erg goed. We komen dan ook tot de conclusie dat we een palliatief beleid afspreken.

Op de leerunit schenken we extra aandacht aan verdieping van de patiënt en het ziektebeeld. We doen dat door middel van de Case Based Discussion. Hierin  worden de studenten aangemoedigd om zelf de diepgang in de casus te vinden. Omdat daar ruimte voor is, kunnen we dat vandaag bij twee casussen toepassen. De studenten stellen in principe elkaar de vragen en ze komen een heel eind! Hier en daar vul ik wat aan. Het leukste aan studenten begeleiden, is dat je zelf ook weer veel leert

Jouw ideale vacature nog niet gevonden?

Maak een Job alert aan

Top