Haal het beste uit jezelf

De Antonius Academie biedt, samen met het Mbo Utrecht een versneld opleidingstraject tot verpleegkundige op niveau 4 aan (BBL). Deze Mbo-opleiding is volledig erkend. Na diplomering kun je je laten inschrijven in het register voor verpleegkundigen (BIG-registratie).

De opleiding duurt 2,5 jaar in plaats van 4 jaar. Onze eigen specialisten en gespecialiseerde verpleegkundigen verzorgen een deel van de opleiding. Daardoor sluiten theorie en praktijk optimaal op elkaar aan. Praktijkleeropdrachten worden in het ziekenhuis individueel of in groepsverband uitgevoerd. Intensieve studiebegeleiding wordt geboden, met aandacht voor individuele studievaardigheden.

Opbouw van de opleiding Verpleegkunde

De opleiding begint met een theorieperiode van zeven weken, dit volg je op de Antonius Academie in Utrecht. In deze periode ga je een leerovereenkomst aan met ons. Na deze zeven weken vervolg je de opleiding op een verpleegafdeling en wisselen theorie en praktijk elkaar regelmatig af. Je loopt stage op vier verschillende afdelingen op beide locaties van ons ziekenhuis.  Vanaf dan heb je een leerarbeidsovereenkomst.

Toelatingseisen

Een versnelde opleiding stelt hoge eisen aan je inzet en motivatie, vandaar dat we net iets meer van je vragen. Om in aanmerking te komen voor deze opleiding, heb je een van de volgende vooropleidingen nodig:

  • Een diploma verzorgende-IG (VIG). Je hebt je VIG-opleiding gevolgd in BBL-variant en je hebt als vooropleiding minimaal vmbo-kader;
  • Een diploma mbo-4, met als vooropleiding vmbo-kader óf een diploma mavo D-niveau;
  • De eerste twee jaar van de BOL-opleiding verpleegkunde afgerond (aangevuld met een aanbevelingsbrief van je studieloopbaanbegeleider en een aanbevelingsbrief van je laatste stagebegeleider). Ook in dit geval is je vooropleiding minimaal vmbo-kader;
  • Een diploma mbo-niveau 4, met als vooropleiding een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
  • Een diploma havo of vwo.

Afhankelijk van je vooropleiding kan een aanvullende test onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Een goede beheersing van de Nederlandse taal is belangrijk om deze opleiding te kunnen volgen. Heb je een migratieachtergrond dan vragen we je bij je sollicitatie je staatsdiploma NT2 (Nederlands als tweede taal), programma 2 mee te sturen.

Startmomenten

Wegens overweldigende belangstelling is de aanmelding voor onze opleidingsplaatsen in september 2024 gesloten. Vanaf juni 2024 kun je weer solliciteren voor een opleidingsplaats in maart of september 2025. We adviseren je een Job alert aan te maken op deze website. Je ontvangt dan bericht zodra de vacature weer opengezet wordt.

Top