Vrijwilligerswerk

Onze vrijwilligers zijn een grote steun voor de patiënt. Met extra aandacht en service maken zij een ziekenhuisbezoek nét even wat aangenamer. Dat doen zij onder andere door een praatje aan te knopen, de weg te wijzen, koffie en thee te schenken en patiënten te vervoeren. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, want met ruim 500 vrijwilligers verdeeld over 3 locaties zijn zij een onmisbare schakel in het zorgproces. Zij zetten de puntjes op de i en leveren zo een waardevolle bijdrage aan onze missie Samen zorgen voor kwaliteit van leven – en daarmee aan  het goed functioneren van ons ziekenhuis.

Vrijwilligerswerk geeft niet alleen veel voldoening, het is ook een manier om jouw talenten op een zinvolle manier in te zetten. Het maakt niet uit of je gepensioneerd bent, wacht tot je aan je studie kunt beginnen of je oriënteert op een carrière in de zorg. Zo hebben we ook de mogelijkheid om te re-integreren voor mensen die om wat voor reden dan ook afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Ook goed om te weten: sommige vrijwilligers stromen uiteindelijk door naar een betaalde functie in het ziekenhuis.

Wat onze vrijwilligers zo bijzonder maakt

Van student tot 65-plusser en alles ertussenin, onze vrijwilligers hebben 1 ding gemeen: ze doen graag iets voor een ander. Met een positieve instelling en hart voor de zorg zetten zij zich minimaal een dagdeel per week in voor onze patiënten en bezoekers. Uitstekende sociale vaardigheden en een goede conditie zijn daarbij onmisbaar. Met gemak leggen zij op een ochtend, middag of avond vele kilometers af om patiënten te ondersteunen.

In ruil daarvoor kun je als vrijwilliger rekenen op een vrijwilligersovereenkomst, reiskostenvergoeding, een fijne werksfeer en uitstekende begeleiding.

Ook vrijwilliger worden?

Enthousiaste mensen die graag een steentje willen bijdragen aan onze kwaliteit van zorg, ontvangen wij met open armen. Bekijk onze actuele vacatures  voor vrijwilligerswerk.

Voor verdere informatie kun je contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens:

  • Teamhoofd vrijwilligersorganisatie, locatie Nieuwegein: 06 – 52 74 14 04
  • Teamhoofd vrijwilligersorganisatie, locatie Utrecht en Woerden: 06 – 52 74 13 95

Wij nemen graag de tijd om je goed te leren kennen en een plek te vinden die bij je past.


Neem contact met ons op

Top