Een OK-complex met een bovenregionale functie

Bekijk 8 vacatures

Het St. Antonius Ziekenhuis beschikt over een goed geoutilleerd operatiecomplex verdeeld over drie locaties in Nieuwegein, Utrecht en Woerden. In het St. Antonius worden veel complexe hart-, vaat-, en longoperaties verricht. Patiënten vanuit het hele land worden voor dit soort aandoeningen veelal  doorverwezen naar ons ziekenhuis. Deze bovenregionale functie maakt werken op onze OK bijzonder. Wat werken op onze OK ook boeiend en uitdagend maakt is dat we gebruik maken van de nieuwste operatietechnieken en ontwikkelingen. Zo beschikken wij over bij voorbeeld over twee DaVinci-robots waarmee wij hoogcomplexe robotchirurgie kunnen uitvoeren. Deze innovatieve vorm van chirurgie wordt vooral ingezet bij oncologische ingrepen aan alvleesklier, lever, longen, darmen en bij urologische en gynaecologische operaties. Op het gebied van robotchirurgie werken wij nauw samen met het UMC Utrecht via het Regionaal Academisch Kankercentrum (RAKU). Eén van onze operatiekamers is een zogenoemde ‘hybride OK’. Dit is een combinatie van een steriele conventionele OK en een moderne katheterisatiekamer waar zowel open operaties als ingrepen via een prikgat of kleine snee worden uitgevoerd. Deze kamer, in totaal 80m2, is breed inzetbaar voor een groot aantal verschillende behandelingen aan onder meer hart en vaten.

 

Eén samenwerkende OK op drie locaties

Het OK-centrum in Nieuwegein heeft 15 operatiekamers waar voornamelijk patiënten geopereerd worden met een hoger chirurgisch en anesthesiologisch risico. Daarnaast is er een recovery, een holding en een PACU-afdeling. Bij onze OK in Nieuwegein ligt het accent op cardiothoracale chirurgie, vaatchirurgie, oncologie, urologie en algemene chirurgie.

Op onze locatie in Utrecht beschikken wij over 10 moderne operatiekamers, 3 recoverykamers en een holding. Hier voeren wij voornamelijk operaties uit met een minder groot chirurgisch en anesthesiologisch risico voornamelijk op het gebied van orthopedie, traumatologie, bariatrie, plastische chirurgie en KNO.

In Woerden zijn 5 operatiekamers in gebruik, een holding en een recoverykamer Hier vinden operaties plaats in dagbehandeling. Voor oogheelkundige ingrepen wordt gedurende 5 dagen per week geopereerd in Woerden. Voor de overige specialismen is de OK in Woerden geopend op maandag, dinsdag en donderdag.

 

De Pacu, Recovery en Holding

Op de holding worden onze patiënten voorbereid op hun operatie. Zo nodig worden daar anesthesiologische interventies gedaan zoals locoregionale anesthesie. De meeste van onze patiënten gaan na de operatie naar onze recoveryafdeling. Sommige patiënten hebben echter na de operatie intensievere zorg nodig, bijvoorbeeld na hele grote operaties of als er hart- of longproblemen ontstaan. Hiervoor hebben wij de Post Anesthesia Care Unit (PACU), dit is onze speciale bewakingsafdeling  binnen het operatiekamercomplex in Nieuwegein. Patiënten verblijven hier tot de ochtend na de operatie. Op de PACU worden patiënten intensief bewaakt met een monitor, zo nodig beademd en behandeld door onze anesthesiologen en PACU-verpleegkundigen.

 

Werken en leren binnen ons OK-complex

Binnen de OK leiden wij per jaar ongeveer 25 operatieassistenten en 9 anesthesiemedewerkers op. Zij leren hier het vak in de praktijk en worden begeleid en gecoacht door onze enthousiaste en ervaren mentoren en praktijkbegeleider. De grote diversiteit aan operaties in een (hoog)complexe setting waarbij je werkt met geavanceerde technologie, maken het werken en leren in ons operatiecomplex interessant. Dit biedt je de mogelijkheid om de vele facetten van het werk binnen de OK te ervaren. Bij ons krijg je de ruimte om te ontdekken waar je interesses liggen en jezelf verder te ontwikkelen als jij dat wilt.

De sfeer binnen de OK is eerlijk en open. We gaan met elkaar voor het beste resultaat voor de patiënt. Dat betekent dat we continu kijken waar we onze patiëntenzorg nóg verder kunnen verbeteren. Soms kan het werk ook fysiek of emotioneel zwaar zijn. Daarom hebben wij voor onze medewerkers een aantrekkelijke uitslaapregeling en een ruime uitloopvergoeding. Ook staat het zogenaamde Topteam altijd voor onze OK-medewerkers klaar om even stoom te kunnen afblazen.

 

Lees meer

Jouw ideale vacature nog niet gevonden?

Maak een Job alert aan

Top