24 april 2024

Een mooie casus waarvoor ik de vrijdagmiddagborrel graag opoffer.

Vrijdagavonddienst is niet per se mijn favoriete dienst. Je mist altijd de vrijmibo. Ik spreek vaak af met collega’s (meestal sushi!). Maar vandaag hadden we een mooie casus waarvoor ik de vrijdag middagborrel graag opoffer.

Op de CT zagen we een mevrouw gescand met massale longembolieën. Dat kan dodelijk aflopen als hier niet snel iets aan gedaan wordt. Snel was de keuze gemaakt om deze mevrouw te behandelen op de interventiekamer van onze radiologie-afdeling. Een hele nieuwe en innovatieve behandeling, die ik nog niet eerder had gezien. Hier wil ik graag bij zijn!

Bij deze ingreep wordt er een bloedvat in de lies een slangetje naar de longen gelegd, waarbij de longembolieën onder vacuüm uit worden gehaald. Supermooi, want je ziet direct resultaat. De zuurstofsaturatie herstelde daarna direct!

Teamwork met een mooi resultaat. Dit is wat mij heel veel voldoening geeft in mijn werk.

Jouw ideale vacature nog niet gevonden?

Maak een Job alert aan

Top