26 januari 2024

Ieder jaar hebben we een aantal scholingsdagen. Op deze dagen krijgen we van alles te horen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cardiologie en toetsen we vaardigheden af. Vandaag staan de ontwikkelingen van het patiëntendossier op het programma, daarnaast zullen de arteriële lijnen, de intra-aortale ballonpomp en nierfuncties voorbij komen. In de middag gaan we het verzorgen van een arteriële lijn en het katheteriseren van een man of vrouw toetsen voor het bijhouden van onze bekwaamheden van wet BIG. 

Het is een afwisselend programma, in de ochtend duizelt het mij even tijdens de les nierfuncties. Deze wordt gegeven door een van onze arts-assistenten. De nieren en het hart hebben een nauwe relatie met elkaar, daarom is het erg belangrijk dat wij ook van dit orgaan het een en ander af weten. Maar nieren zijn toch ook wel ingewikkelde dingen hoor! 

In de lunchpauze ga ik nog even met een collega naar buiten om van het zonnetje te genieten. We kletsen even lekker bij, ook daar zijn dit soort dagen altijd goed voor!

 

 

Jouw ideale vacature nog niet gevonden?

Maak een Job alert aan

Top