Zijn Antonius beer ging met hem mee en heeft Tims gips om gekregen

10 juli 2024

De kinderverkoever is een aparte ruimte binnen onze afdeling, speciaal ingericht voor kinderen

Werken met kinderen is heel anders dan met volwassenen

De kinderverkoever is de plek waar we kinderen ontvangen na een operatie, variërend van breuken tot het verwijderen van keelamandelen. Hier ontvangen we kinderen al vanaf één jaar. 

Vandaag ontvang ik gedurende de dag diverse kinderen. Zo ook Tim, een 7-jarige jongen die zijn arm brak door een ongelukkige val van het klimrek. De breuk herstelde in het gips niet zoals verwacht, daarom kreeg hij vandaag een pin in het bot en werd het gips verwijderd. Zijn Antonius beer ging met hem mee en heeft zijn gips om gekregen, omdat Tim dit dankzij zijn operatie niet meer nodig heeft. 

Werken met kinderen is heel anders dan werken met volwassen. Naast dat alle waardes en doseringen afwijken, zijn kinderen ook kwetsbaarder en kunnen ze plotseling erg ziek worden. Daarom moet altijd alert zijn en zelfs de kleine symptomen van achteruitgang opmerken. We zijn hier dan ook speciaal voor opgeleid en dan maakt ons werk bijzonder. 

Als de kinderen wakker worden, krijgen ze een welverdiend ijsje en een Dapperheidsdiploma. Als alles goed gaat mogen ze terug naar de kinderafdeling. We dragen de zorg over aan de kinderverpleegkundige en zwaaien ze uit! 

 

Jouw ideale vacature nog niet gevonden?

Maak een Job alert aan

Top