Deze nauwkeurigheid is essentieel om ervoor te zorgen dat de patiënt stabiel blijft.

1 april 2024

Vandaag neem ik je mee naar de PACU, de Post Anesthesia Care Unit. Hier werk ik samen met PACU-verpleegkundigen om patiënten te verplegen die van de OK komen na een grote, ingrijpende operatie. 

 

Ik help vandaag mijn collega bij de opvang van een patiënt die net een CABG-operatie (openhartoperatie) heeft ondergaan. Tijdens deze complexe ingreep worden omleidingen gemaakt rond de verstopte of vernauwde bloedvaten van het hart. Een operatie waarbij het borstbeen wordt geopend en de gehele bloedcirculatie tijdelijk wordt overgenomen door de hart-longmachine.

Nauwgezette zorg en monitoring

De patiënt, een man van 62 jaar, wordt binnen gereden op de PACU door de anesthesioloog, die ons de nodige informatie geeft. Hij wordt nog slapende gehouden en ligt aan de beademingsmachine. In zijn hals heeft hij een centrale lijn waarlangs verschillende soorten medicatie worden toegediend, zoals bloeddrukondersteuners. Ons eerste werk op de PACU is om de patiënt grondig te controleren van top tot teen. We lopen alles tot in de puntjes na, checken de thorax drains die bloed en vloeistof uit de borstholte afvoeren en luisteren zorgvuldig naar zijn longen om te zorgen dat beide longen goed worden beademd.

De familie mag komen!

We lopen alle medicatiepompen na: kloppen de medicamenten nog en is de dosering juist? Deze nauwkeurigheid is essentieel om ervoor te zorgen dat de patiënt stabiel blijft. Zodra we alles hebben gecontroleerd en zeker weten dat meneer stabiel is, mag zijn familie op bezoek komen. Dit is altijd weer een prachtig en emotioneel moment na zo’n zware ingreep en geeft de patiënt vaak de extra krachtig die nodig is om verder te herstellen. 

Jouw ideale vacature nog niet gevonden?

Maak een Job alert aan

Top