1 mei 2024

Ik ben Romée, recoveryverpleegkundige en ik vertel je in dit blog over mijn werk op de Holding.

 

 

De Holding is de plek waar we onze patiënten ontvangen voordat ze naar de operatiekamer gaan. Hier begin ik met het geruststellen van onze patiënten en controleer ik hun dossiers nog een laatste keer. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat ze zich veilig en comfortabel voelen, wetende dat ze in goede handen zijn.

Warmte voor comfort en veiligheid

Een van mijn belangrijkste taken hier is het controleren van de temperatuur van onze patiënten. Wist je dat onderkoeling de kans op complicaties na een operatie kan vergroten? Daarom geven we patiënten altijd een heerlijke, warme deken voordat ze naar de operatiekamer gaan. Deze dekens komen uit onze warmtekast, en zijn de hele dag door lekker warm. Behalve dat ze onderkoeling helpen voorkomen, zorgen ze ook voor een beetje extra ontspanning in een vaak spannende tijd.

Wakker blijven tijdens de operatie

Niet elke operatie vereist volledige narcose. Soms kunnen patiënten wakker blijven, bijvoorbeeld bij een handoperatie. Hiervoor gebruiken we locoregionale anesthesie, waarbij alleen het specifieke gebied wordt verdoofd. Op de Holding help ik de anesthesioloog bij deze zenuwverdoving. Zodra de zenuw voldoende is verdoofd, kan de patiënt zonder pijn en met minder stress de operatie ondergaan, terwijl ze gewoon wakker blijven. Dit betekent ook vaak minder pijn na de operatie, wat een fijne bijkomstigheid is.

Jouw ideale vacature nog niet gevonden?

Maak een Job alert aan

Top