Jouw plek in ons Hartcentrum 

Als verpleegkundige op onze hartafdelingen word je uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen en vooral ook om jouw ambities waar te maken. Of je nu veel ervaring hebt of nog startend bent, jouw ontwikkeling als verpleegkundige staat centraal. Je volgt de opleiding cardiologie en thoraxchirurgie (CCTC). In 9 maanden verdiep je je in de cardiologische zorg. Je leert hartritmes bewaken en observeren met de telemonitor, ECG’s beoordelen en je klinische blik verder te ontwikkelen. Cardiologie in de volle breedte

Als verpleegkundige op de afdeling cardiologie en cardio-thoracale chirurgie (CTC) krijg je te maken met een grote diversiteit aan complexe cardiologische ziektebeelden en hartchirurgische ingrepen. Je leert hier de cardiologie echt in de volle breedte kennen. Ook kun je hier de opleiding Cardiologie en Cardio-thoracale Chirurgie volgen aan onze eigen Antonius Academie. Met 9 maanden een complete basisopleiding binnen het specialisme cardiologie en CTC.


Houd jij van complex?

Als CCU-verpleegkundige vind je bij ons een écht uitdagende werkplek in de acute cardiologie. Je krijgt te maken met hoogcomplexe en specialistische (spoed)ingrepen en je staat met je neus bovenop de nieuwste ontwikkelingen. Je maakt deel uit van ons reanimatieteam en je draait mee op de interventiekamers in de dotterdienst bij acute hartinfarcten. Als enige in Nederland passen wij genetica toe in de standaardbehandeling van ACS. Als CCU-verpleegkundige voer jij zelfstandig de genetische bepaling van het enzym uit. Over uitdaging gesproken!


CCU opleiding

Zoek je verdieping in de acute cardiologie? Onze opleiding tot CCU-verpleegkundige biedt jou deze verdieping en verrijking. In 13 maanden word je klaargestoomd en leer je alles over complexe acute en chronische cardiale aandoeningen en -ingrepen, ritmeproblematiek, hartondersteunende medicatie, uitwendige pacemakers of cardiogene shock. 

Je werkt in de veilige omgeving van onze leerunit waar je 1 à 2 eigen patiënten verpleegd. Er is een leerunitcoach volledig vrijgemaakt om jou optimaal te kunnen begeleiden. Over ontwikkeling gesproken!


Neem contact met ons op

Top