Groei met Geboortezorg

Bij Geboortezorg willen we maar één ding, moeder en kind zo gezond mogelijk door de zwangerschap en bevalling leiden. In zo’n bijzondere levensfase doet ons team van Geboortezorg er alles aan om het kindje én de familie een goede start te geven. Daar maken wij ons hard voor. De families kunnen rekenen op 24/7 deskundigheid met de focus op gezinsgerichte zorg. En dat binnen alle aandachtsgebieden van onze afdeling. Naast de gynaecologen zijn er klinisch verloskundigen, arts-assistenten, kinderartsen, verpleegkundigen, kraamverzorgenden en anesthesisten dag en nacht aanwezig. Ook kan je hier regelmatig lactatiekundigen en roomservicemedewerkers vinden. Onze afdeling is geconcentreerd op locatie Utrecht van het St. Antonius Ziekenhuis.


Family Centered care

Op de afdeling Geboortezorg hebben we zo’n 32 bedden beschikbaar. Bij Geboortezorg werken we volgens de visie van  family centered care, waarbij moeder en kind in principe niet worden gescheiden. Heeft het pasgeboren kind extra zorg nodig, dan beschikt Geboortezorg over speciale neosuites, zodat het gezin bij elkaar kan blijven. Zo zijn zij zoveel mogelijk betrokken bij de zorg voor hun kind en hebben ze zelf de regie in handen. En wij? Wij richten ons op gezinsgerichte zorg, waardoor de ouders vol vertrouwen weer naar huis gaan zodra het kind er klaar voor is.

Werken binnen Geboortezorg

Bij ons op de afdeling is het nooit saai. Waar het ene moment alles stabiel lijkt, bevind je je even later in een drukke situatie waar je snel moet schakelen. Deze dynamiek maakt het werk juist zo leuk. Niet alleen omdat iedere geboorte bijzonder is, maar omdat jij erbij bent op het mooiste moment van iemands leven. Op de afdeling werken in totaal zo’n 250 collega’s. Iedere dag een team in de dag-, avond- of nachtdienst. Ondanks deze grote aantallen, kan je altijd rekenen op het team. En zij op jou. Iedereen weet waar zijn of haar verantwoordelijkheid ligt.


Altijd in ontwikkeling

Geboortezorg is altijd in ontwikkeling. Dat betekent dat wij iedere dag hard werken om te blijven innoveren en specialiseren. Daarbij is de vraag: waar wil jij je graag in specialiseren? Is dat in de richting van obstetrieverpleegkundige of neonatologieverpleegkundige? Wij bieden je de opleiding aan. Zodra je de nodige meters achter de rug hebt, krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan onze leer- werkunit. Dan mag jij al jouw kennis doorgeven aan de trainees als praktijkopleider. Tussendoor schuif je aan bij diverse (verplichte) trainingen, om bij te blijven over de laatste ontwikkelingen. Al die vernieuwingen maken je extra trots op jouw vakgebied.Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem contact met ons op

Top