Medisch Psychiatrische Unit

Als verpleegkundige met gezonde ambitie en oprechte aandacht voor onze patiënten pas je perfect in ons team. Op onze MPU kom je een breed spectrum aan ziektebeelden en behandelingen tegen en bied je somatische zorg én psychiatrische zorg en begeleiding.  Klaar om je horizon te verbreden? 

Psychiatrisch verpleegkundige in een ziekenhuis

Ben je een ervaren verpleegkundige uit de ggz en overweeg je de overstap naar het ziekenhuis? Bij het Antonius bieden we niet alleen afwisseling en verdieping in je vak, maar ook de integratie van somatische zorg. Denk aan nieuwe uitdagingen die je vak verbreden en verdiepen. Flexibiliteit is key: je kunt bij ons ook kiezen voor alleen nachtdiensten als dat je voorkeur heeft.
Een soepele overgang gegarandeerd

Of je nu overstapt vanuit een ander vakgebied naar de psychiatrie of veel ervaring meebrengt, wij zorgen ervoor dat jouw introductie naadloos aansluit bij jouw achtergrond. Je start boventallig en leert de ins en outs van onze afdeling kennen. Een ervaren buddy staat klaar om je wegwijs te maken. Ontdek niet alleen onze afdeling, maar ook ons ziekenhuis via ons uitgebreide introductieprogramma.

Voor wie nog geen ziekenhuiservaring heeft, raden we ons verpleegkundig traineeship aan. Hiermee maak je kennis met twee afdelingen, inclusief de MPU. Meer informatie vind je hier.

Psychiatrische zorg op 4 units

Onze afdeling bestaat uit 4 units, elk met zijn eigen specifieke dynamiek.

Acute unit
Deze unit richt zich op patiënten in crisis met diverse ziektebeelden zoals psychose, (ernstige) depressie, manie of katatonie.

Open unit
Een dynamische afdeling met matig intensieve somatische en psychiatrische zorg, waar resocialisatie en intensieve therapieprogramma's centraal staan.

Psychiatrisch Medische Unit (PMU)
Op deze unit ligt de focus meer op de somatische zorg, waar patiënten met depressie, neuropsychiatrie, ECT-patiënten en patiënten met een eetstoornis worden behandeld.

Moeder-Baby-Unit (MBU)
Hier zorgen we voor moeders met postpartum problematiek en hun baby's volgens de IMH systematiek.


Wil je meer weten? Neem contact op ons.

Top