2 maart 2024

Tegen het einde van het jaar zien we vaak dat de zorgzwaarte op de afdeling toeneemt. Zo ook dit jaar. De afgelopen dagen waren het zware diensten, maar vandaag staat mijn laatste avonddienst van de reeks op de planning. Na de overdracht starten mijn collega’s en ik de dienst op en bespreken we wie voor welke patiënten zorgt. Al snel blijkt dat dit onnodig was. 

Sinds een paar weken verblijft er een patiënt bij ons op de afdeling en vanaf het begin van de opname is deze patiënt erg verward. De patiënt is gedesoriënteerd en moeilijk te sturen. Hij loopt regelmatig op de kamers van andere patiënten en trekt aan deuren/stangen/dingen die aan de muur hangen. Ook creëert de patiënt gevaarlijke situaties voor zichzelf. Zo klimt hij op stoelen en op zijn bed en trekt hij van alles van de muur. Hierom krijgt de patiënt één op één begeleiding en dit is ook echt nodig. 

Over de avond lopen we constant achter de patiënt aan en is de sturing erg lastig. De zo nodig medicatie mag helaas niet baten en daarom besluiten we om de patiënt 2 op 1 begeleiding te geven. Door samen afleiding te bieden hopen we dat de rust bij de patiënt wederkeert. Gelukkig voor ons en de patiënt raakt hij tegen het einde van de dienst uitgeput en weten we hem in bed te praten. Nu maar hopen dat hij de nacht door kan slapen en een goede nachtrust heeft. 

Jouw ideale vacature nog niet gevonden?

Maak een Job alert aan

Top